Fertőtlenítő Takarítás Corona vírus idején

Társaságunk vállalja, minden munkahely (iroda, gyártó üzem, csarnok stb.) Fertőtlenítő takarítását. Megfelelő, vegyszerekkel és szakértelemmel rendelkezünk a feladat elvégzéséhez.

Tudva a virológiai kockázatot, kollégáim birtokában vannak a takarítás során felhasznált
Kémiai anyagok biztonsági adatlapjainak, valamint azok használati utasításaival is tisztában
vannak. A megfelelő védőöltözet alkalmazásával, valamint szakmai jártasságukkal, a
munkavédelmi szabályok betartását figyelembe véve végzik el feladatukat.

Tájékoztató a leghatásosabb fertőtlenítőszerről, amit használunk is munkánk során:

 • A kísérletek arra mutatnak rá, hogy a 70 százalékos etanol, csakúgy, mint a 0,05-0,1 százalékos nátrium-hipoklorit (NaClO, hypo) néhány percen (1-5) belül elpusztítja a különböző felületeken magtapadt vírusokat. A 0,1 százalékos hypo-oldat a kereskedelemben szabadon kapható háztartási hypo (általában 5 százalékos nátrium- hipoklorit oldat) 50-szeres hígításának felel meg.
 • A 62-71 százalékban etanolt tartalmazó szerek, a 0,5 százalékos hidrogén-peroxid, illetve a 0,1 %-os hypo-oldat már 1 perc alatt is jelentősen csökkentik a vírusok számát. Ilyen módon szuszpenziós rendszereknél négy nagyságrenddel, míg kontaminált felületeknél 2-4 nagyságrenddel redukálható a kórokozók száma 1 percen belül.
 • Hogyan kell(ene) fertőtleníteni/takarítani?
 • Az irodák, közlekedési eszközök, iskolák és egyéb nyilvános helyek (nem egészségügyi intézmények) koronavírus-dekontaminációjában a hagyományos takarító- és tisztítószerekkel végzett takarítást követően 0,1 százalékos hypo-oldattal való felmosás, áttörlés, bedörzsölés javasolt.

Különös tekintettel járunk el:

 • Íróasztalok, tárgyaló asztalok, fertőtlenítő áttörlése (megkönnyítik munkánkat azzal, hogy elpakolnak asztalukról, hogy az könnyen takarítható legyen)
 • Székek, karfák ülőfelületek fertőtlenítése
 • Kilincsek, ajtónyitók fertőtlenítő vegyszeres tisztítása
 • Közös területi mosdókban hatékony Virucid hatású vegyszerrel történő, lemosás és felmosás.
 • Közös konyhák, étkezők területein, pultok, asztalok-székek fertőtlenítő áttörlése
 • Microhullámú sütő, és hűtőszekrény, kávégép fertőtlenítése
 • Konyhai felszerelések fertőtlenítése (evőszközök-poharak-tányérok).Minden poharat és edényt és evőeszközt, 90 C ̊fok fölött mosunk, lehetőleg gépi mosással.

 

Népegészségügyi Központ közzétette a 2020. évben azonosított új koronavírussal (COVIP-2019) kapcsolatban követendő járványügyi eljárás rendet, mely elérhető jelen levelünk  mellékletében.

https://www.nnk.gov.hu/attachments/article/523/Eljárásrend_COVID19_2020.03.02_m.pdf

A terjedés módja: az emberről-emberre történő terjedés jellemzően cseppfertőzéssel és a fertőzött váladékokkal történő direkt vagy indirekt kontaktussal történik.

Lappangási idő: a jelenlegi adatok szerint általában (2-12 nap). Az eddigi adatok alapján a fertőzőképesség a tünetek meglétekor a legnagyobb, de jelenlegi ismereteink szerint nem zárható ki teljes bizonyossággal, hogy fertőzőképesség előfordulhat a megbetegedés kezdete előtt is. Valószínűleg a tünetek súlyosságával arányos a fertőzőképesség.

Környezet- és eszközfertőtlenítés A környezet folyamatos és zárófertőtlenítése szükséges virucid hatású szerrel. A koronavírus lipidburokkal rendelkezik, ezért a legtöbb egyfázisú tisztító-, fertőtlenítőszer hatásos ellene.

Fertőtlenítő takarítás a koronavírus ellen!

Napjainkban szinte minden a koronavírusról szól. Mindenki arra kíváncsi, hogy mivel teheti a legtöbbet a megelőzés érdekében, és szerencsére ma már rendelkezünk is az ehhez szükséges információkkal. Az egymástól való távolságtartás és a rendszeres, alapos kézmosás mellett nagyon fontos az is, hogy odafigyeljünk környezetünk általános higiéniájára, sokkal jobban, mint eddig. Sajnos vannak olyan munkahelyek, ahol nem megoldható az otthoni munkavégzés, és továbbra is be kell járni az irodába. Ezeken a helyeken kiemelt figyelmet kell fordítani a fertőtlenítésre, hiszen ahol sok ember van, ott nagyobb a fertőzés veszélye is. Cégünk vállal koronavírus elleni fertőtlenítő takarítást, amelynek köszönhetően jelentősen lecsökkenthető a kockázat. 

Természetes, hogy minden irodában időről-időre kell takarítani, azonban a mostani helyzetben ez nem biztos, hogy elég. Cégünk a fertőtlenítő takarítást olyan szerekkel végzi, amik hatékonyak a vírusokkal szemben. A szakemberek javasolják, hogy a hagyományos takarítás után 0,1 százalékos hypo-oldattal történjen meg a fertőtlenítés, melyet munkatársaink kiemelt alapossággal és odafigyeléssel végeznek. A fertőtlenítő takarítás során nem maradhat ki semmilyen felület, de a legfontosabb a gyakran használt eszközök alapos átdörzsölése. Ebbe beletartoznak nem csak a kilincsek és az íróasztalok, hanem a székek ülőfelületei, a karfák is, de nem szabad megfeledkezni a kiegészítő helyiségekről sem. A mosdók, a közös használatú konyha sajnos fertőzésveszélyes területek, ezért ezek fertőtlenítő takarítása sem maradhat el. Fontos, hogy ezt a feladatot felkészült szakember végezze, védőöltözetben, megfelelő eszközökkel, mert a takarítás során is jelentős a kockázat. Cégünk munkatársainak szakmai tudása elengedhetetlen ebben a helyzetben, emellett nagy tapasztalattal is rendelkeznek és mindent megtesznek a maximális higiénia érdekében.  

Amennyiben szeretné igénybe venni a fertőtlenítő takarítást, forduljon hozzánk bizalommal!Keressen minket a megadott elérhetőségeinken és készséggel tájékoztatjuk a fertőtlenítő takarítással kapcsolatos részletekről! 

 

AGT Humán Szolgáltató Kft.+36 30 984 85842310Szigetszentmiklós,Présház utca 8871/25.
Facebook
Youtube
Blogger