Mitől függ az irodatakarítás gyakorisága?

Az irodatakarítással kapcsolatban az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés az ügyfelek részéről az, hogy milyen gyakorisággal ajánlott ezzel foglalkozni. Ezt több tényező is befolyásolja: egyrészt a munkahely méretei, másrészt a dolgozók létszámától és az általuk végzett munka típusától is függ az irodatakarítás gyakorisága. Mindezek mellett létezik jogszabály is erre vonatkozóan, amiről sokan nem tudnak, vagy figyelmen kívül hagyják, ez pedig igencsak kockázatos a vállalkozás működésére nézve.

Az irodatakarítást is érintő szabályozás legfőképp egészségügyi okokból kifolyólag került bevezetésre. Egy nem túl higiénikus környezet komoly veszélyeket rejt magában: a dolgozó elkaphat olyan fertőzést is, ami akár maradandó egészségkárosodást idézhet elő. Ez legfőképp a munkáltatónak okozhat kellemetlen helyzeteket, hiszen a hatóságok elsősorban az ő felelősségét fogják vizsgálni egy ilyen ügyben. A rendelet kimondja, hogy a munkáltatók kötelesek folyamatosan biztosítani a dolgozók számára a rendszeresen tisztított munkahelyet, felszereléseket, munkaeszközöket, berendezéseket, a higiénés követelmények szigorú figyelembevételével.

Az irodatakarítással kapcsolatban fontos, hogy nyilvántartást vezessenek a munkáltatók, ugyanis a hatóságok gyakran szúrópróba szerűen ellenőriznek, főleg azokon a munkahelyeken, ahol különösen fontos a rend és tisztaság. A nyilvántartásokkal a cégvezetők be tudják mutatni a takarítások rendszerességét, így pedig nagyobb eséllyel kerülhetik el a büntetéseket. A rendszeres irodatakarítás az ügyfelek szempontjából is fontos. Nincs is annál kellemetlenebb, ha a kliensek jelentik a hatóságok felé azt, hogy a cég elhanyagolt helyen szolgálja ki az embereket.

Amennyiben Ön szeretné elkerülni a kellemetlen szituációkat, és eleget tenne a jogszabályoknak, bízza profikra az irodatakarítást! Kedvező árú, színvonalas szolgáltatásunkra hosszú távon számíthat. Ha bővebb információkra lenne szüksége az irodatakarításról, keressen bennünket bizalommal, kollégáink készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére!